Gazete Emek- Eski Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, Kerkük'ün Irak ordusu ve Heşdi Şabi tarafından işgal edilmesinden sonra ilk defa ortaya çıktı ve CNN televizyonuna konuştu. Kerim, Kerkük'ün yeniden özgürleştirileceğini de söyledi. 

Kerim, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin görevini iade etmesini, Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kerim, Barzani’nin istifa etmediğini görev süresinin bittiği için görevini bıraktığını bunun normal bir durum olduğunu açıkladı.

Bağımsızlık referandumu ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin de konuşan Kerim, “Başkan Barzani bağımsızlık bayrağını dalgalandırdı ve barışçıl yollar ile referandumu yaptı, ancak Irak ve komşu ülkelerin ona tutumu sert oldu, barışçıl olmadı. Kürtlerin bağımsızlık rüyası hala canlıdır. Bağımsız Kürdistan kurulacaktır. Hatta yakın bir sürede kurulacaktır” dedi.

Haşdi Şabi’nin Kerkük’e işgaline de değinen Kerim, Kerkük’ün işgal edildiğini kentin yeniden özgürleştirileceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim