Gazete Emek- Korona virüsünün Avrupa’da İtalya’dan sonra en çok yayıldığı ülke olan İspanya’da bir acil servis doktoru, hastalarından virüs kaptıktan sonra yaşadıklarını gün gün sosyal medyada paylaşıyor. Madrid’de yaşayan 35 yaşındaki doktor Yale Tung Chen, virüs testinin geçtiğimiz pazar günü pozitif çıkmasının ardından alındığı karantinadan şu paylaşımları yaptı:

İLK GÜN: NEFES DARLIĞI YOK

COVID teşhisi sonrası Gün 1. Boğaz ağrısı, baş ağrısı (güçlü!), kuru öksürük. Ama nefes darlığı yok. Akciğerlerde anormallik yok. Akciğerlerimin ultrason görüntülerini izleyeceğim.

İKİNCİ GÜN: BOĞAZ AĞRISI AZALDI

COVID teşhisi sonrası Gün 2. Daha az boğaz ağrısı, öksürük ve baş ağrısı (Tanrı’ya şükür!). Hâlâ nefes darlığı veya plöretik göğüs ağrısı yok.

ÜÇÜNCÜ GÜN: İSHAL BAŞLADI

COVID teşhisi sonrası Gün 3. Boğaz ağrısı veya baş ağrısı yok. Dün öksürük günüydü, hâlâ nefes darlığı veya göğüs ağrısı yok. İshal başladı, öksürük daha iyi olduğu için şanslıyım.

DÖRDÜNCÜ GÜN: AĞIR YORGUNLUK HİSSİ

COVID teşhisi sonrası Gün 4. Öksürüğe ve (çok ağır) yorgunluğa devam. Hâlâ nefes darlığı veya göğüs ağrısı yok.

BEŞİNCİ GÜN: ÖKSÜRÜK AZALDI

COVID teşhisi sonrası Gün 5. Daha az nefes darlığı ve öksürük.

ALTINCI GÜN: ÖKSÜRÜK AZALDI

COVID teşhisi sonrası Gün 6. Daha az öksürük, biraz yorgunluk, hâlâ nefes darlığı yok. Ateş yok. Oksijen satürasyonu yüzde 98.

YEDİNCİ GÜN: ÖKSÜRÜK YENİDEN ARTTI

COVID teşhisi sonrası Gün 7. Öksürük ve güçsüzlük (yeniden) arttı. Hâlâ nefes darlığı yok. Ateş yok.

SEKİZİNCİ GÜN: ÖKSÜRÜK AZALDI

COVID teşhisi sonrası Gün 8. Daha az öksürük, güçsüzlük pek değişmedi, hâlâ nefes darlığı veya alarm verici belirtiler yok. Ateş yok.

DOKUZUNCU GÜN: BİRAZ DAHA İYİ HİSSEDİYORUM

COVID teşhisi sonrası Gün 9. Biraz daha iyi hissediyorum. Öksürük devam ediyor. Nefes darlığı veya alarm veren belirtiler yok. Ateş yok.

ONUNCU GÜN: ÖKSÜRÜK DEVAM EDİYOR

COVID teşhisi sonrası Gün 10. Daha az yorgunum ama öksürük, tat ve koku alamama devam ediyor. Nefes darlığı veya alarm verici belirtiler yok. Ateş yok.

Kaynak: Gazete Duvar
 

Editör: TE Bilişim