Gazete Emek- Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın İdlib’deki  bombardımanların sonlandırılması çağrısına ilişkin konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İdlib’ deki cihatçıların kabul edilemez saldırılarının önlenmesi için tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti. Peskov, saldırıların ortadan kaldırılması sorumluluğunun Türkiye’ye ait olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump Twitter’da Rusya, Suriye ve İran’ın İdlib’deki  saldırılarıyla sivillerin ölümüne neden olduğunu duyduğunu ileri sürmüş ve saldırıların durdurulması çağrısı yapmıştı. 

​Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov “İdlib’de  hala eskisi gibi çok fazla terörist ve militan toplanmış durumda. Burayı saldırılar için kullanıyorlar. Sivil mevzilere olduğu gibi Rus askeri mevzilerine yönelik de saldırgan eylemlerde bulunuyorlar. Bu kabul edilemez” dedi. 

Rusya’nın Türkiye ile işbirliği yaptığını ve Türkiye’nin cihatçıların İdlib’den  saldırı gerçekleştirilmesini önleme sorumluğu bulunduğunu vurgulayan Peskov “Bu anlamda Soçi anlaşmaları uygulanıyor. Bu yönde çalışmalar yürütülüyor. İdlib’deki  teröristlerin saldırıları kabul edilemez, saldırıların önlenmesi için de tedbirler alınıyor” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim