Gazete Emek- Özelikle Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin istifasından sonra Kürdistan parlementosunda başlayan kriz devam ediyor. Parlemento başkanı Yusuf Muhammed yaptığı basın açıklaması ile görevi bıraktığını açıkladı. 


Süleymaniye’de basın toplantısı düzenleyen Yusuf Muhammed, görev süresi boyunca yaptığı çalışmalardan söz ederek, “Hepinizin bildiği gibi Kürdistan zor bir dönem yaşıyor. Halk zorluluklar içinde yaşıyor. Siyasi iktidarın görevi iyi yaşam koşulları sunmaktır, halkın yaşamını zorlaştırmak değildir” dedi.

Görevi devraldığı günden bu yana amacının iktidarın halk için olması uğruna çalıştığını söyleyen Muhammed, “Bugün görevi bırakmamızın nedeni de aynı amaçtır. Gelecekte de aynı amaç uğruna, aynı yolda çalışacağımızın sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bugün itibariyle görevi bıraktığını belirten Yusuf Muhammed, “Arkadaşlarımızla parlamento mücadelesini muhalefet olarak sürdüreceğiz. Daha önce de olduğu gibi muhalefetin, her yasal, başarılı ve gerçek demokratik sistemdeki parlamentonun omurgası olduğu inancındayız. Bu inancımız değişmemiştir” dedi.

Yasaya göre Parlamento Başkanı, istifasını parlamentoya yazılı olarak sunacak. Parlamentodaki oturumda çoğunluğun oyunun alınmasından sonraki oturumda, 50+1’in oyunu alan aday Parlamento Başkanı seçiliyor

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim