Gazete Emek- Libya açıklarında 120 kişiyi taşıyan bir mülteci botunun batması sonucu 117 kişinin öldüğü bildirildi. 

Bota 3 saat boyunca müdahale edilmemesi üzerine, çoğunluğu Batı Afrika ülkelerinden olan 120 mülteciden 117 kişi denizde can verdi, üç kişi kurtarıldı. İkisi Sudanlı biri Gambiyalı üç kişi İtalyanın güneyindeki Lampedusa Adasına getirildi.

Reuters'ın haberine göre botta bir hamile kadın ve iki bebek de bulunuyordu. 

Hayatta kalan üç kişinin Uluslararası Göç Örgütü'ne aktardığı bilgiye göre 17 Ocak Perşembe akşamı Libya'nın Garabulli kentinden yola çıkan bot, yaklaşık on saatlik yolculuğunun ardınan su almasının sonucu Trablus'un 45 mil açığında battı.

Uluslararsı Göç Örgütü'nden Flavio Di Giacomo'nun hayatta kalan üç kişinin anlattıklarını şöyle aktardı:

"Garabulli'den perşembe gecesi ayrıldıklarında 120 kişilermiş. Yaklaşık on, on bir saat sonra bot batmaya başlamış. Çoğu Batı Afrika'dan biri hamile on kadın ve biri henüz iki aylık iki çocuk da var içlerinde."

Devriye gezen İtalyan askeri uçağının cuma günü batan botu farkettiği ve denize iki yardım botu attığı belirtildi. Hayatta kalan göçmenler hipotermi nedeniyle tedaviye alındı.

Uluslarası Göç Örgütü'ne göre Akdeniz'de geçen yıl 2 bin 297 göçmen öldü ya da kayboldu. Yaklaşık 116 bin 959 kişi ise deniz yoluyla Avrapa'ya ulaştı. 

Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim