Gazeteemek-Donald Trump ABD Başkanı seçildiği günden itibaren sürekli olarak tartışmaların odağında yer alıyor. Trump'ın adı bu defa da NATO toplantısıyla gündemin bir numaralı maddesi oldu. 

NATO’nun Foreign Policy dergisine yaptığı açıklamaya göre bu şartın gerekçesi olarak ise ABD başkanı Donald Trump’ın konsantrasyon süresini koruyabilmek olarak açıklandı.

The Independent’ın haberine göre, Kaynaklardan biri “Trump’la anlaşma bağlama şekli çok saçma. Sanki konsantrasyon seviyesi düşük, NATO’yu bilmeyen derinlikli konuşmaya ilgi duymayan  bir çocukla pazarlık yapılıyor” dedi. Donald Trump seçim kampanyası sırasında NATO’yu köhne bir yapı olarak tanımlamış miadını doldurmuş olduğunu söylemişti. Trump daha sonra da NATO hakkında çok fazla bir şey bilmediğini itiraf etmişti.


 
NATO’yu desteklemeye devam edeceğini belirten Donald Trump, Avrupa’nın savunma harcamaları bağlamında kendi üstlerine düşen yükü almadıklarından yakınıyordu. Trump, sıklıkla Avrupa’nın 2014’te yapılan anlaşmaya uyarak on yıl içinde gayrı safi hasılalarının yüzde 2’sini  savunma harcamalarına harcamalarını söylemişti. Hedefi ABD dışında sadece İngiltere, Polonya, Estonya ve Yunanistan gibi az sayıda ülke karşılıyor.   

24 ve 25 Mayıs’ta Brüksel’de yapılacak olan  NATO zirvesine 28 üye ülkenin temsilcileri  katılacak.

Editör: TE Bilişim