Gazete EmekABD’de Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles’ın ardından Colorado eyaletindeki Denver kentinde de 4 binden fazla öğretmen greve çıktı.

ABD’de Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles’ın ardından Colorado eyaletindeki Denver kentinde de 4 binden fazla öğretmen greve çıktı

Son birkaç aydır ABD’de öğretmenlerin grevleri dikkat çekiyor. Eğitim kesintileri grevlerin temel nedenini oluşturuyor. Los Angeles’ın ardından Colorado eyaletine bağlı Denver kentinde de, maaşlarının arttırılması konusunda okul yönetimleriyle yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayan 4 binden fazla öğretmen greve gitti. Sendika ile okul yönetimleri arasında ücretlerin belirlenmesine yönelik yürütülen müzakerelerden sonuç çıkamaması süreci başlattı.

25 YIL SONRA İLK

 Bölgedeki okullarda eğitime yöneticiler ve yedek öğretmenlerle devam edeceği kaydedildi. Bazı okullardaki öğrenciler de öğretmenlerine destek vermek için dersleri protesto etti. Kentteki öğretmenler 25 yıldır ilk kez greve gidiyor. Öğretmenleri temsil eden, Denver Sınıf Öğretmenleri Birliği ile okul yöneticileri arasındaki görüşmeler ise hala devam ediyor.

LOS ANGELES’TAKİ DEV GREV

Los Angeles’ta yaklaşık 30 bin öğretmeni temsil eden Birleşik Öğretmenler Sendikası, maaş zammı ve sınıflardaki öğrenci sayısının azaltılması, okullarda daha fazla rehberlik ve sağlık hizmeti verilmesi talebiyle dev bir grev düzenlemişti. Uzun süreli müzakerelerin ardından öğretmenler hem yüzde 13’lük maaş zammı hem de okullara ek personel alınması talepleri konusunda anlaşmıştı.

ÖĞRETMENLERİN TALEPLERİ

-Kamu hizmetlerinde kesintilerin son bulması

-Sosyal koşulların sağlanması

-Çalışma koşullarının denetlenmesi

-Eğitime- sınıflara, ek çalışanlara yeterli bütçenin ayrılması

-Eğitime ayrılan fonlarda gerekçesiz kesintiler yapılmaması

-Eğitimin niteliğinin yükselmesi

Kaynak: Bigün
 

Editör: TE Bilişim