Gazete Emek- ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye saldırısını sert bir dille kınayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Zehirli madde kullanma senaryosu bahane olarak kullanıldı” dedi.

Saldırıyı terörle mücadele ön safta yer alan egemen bir devlete yönelik saldırganlık eylemi olarak niteleyen Putin, saldırının tüm uluslararası ilişkiler sistemi üzerinde “yıkıcı etki” yaratacağının altını çizdi.

Putin, "Rus ordusunun meşru hükümete terörle mücadelede destek verdiği Suriye'ye düzenlenen saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. ABD, eylemleriyle Suriye'deki insani felaketi daha da derinleştiriyor, sivil halka acılar yaşatıyor, teröristlere göz yumuyor ve Suriye ile bölgede yeni bir sığınmacı dalgasını teşvik ediyor" ifadelerini kullandı.


Putin'e göre ABD, Suriye'ye saldırmak için yine sivil halka karşı zehirli madde kullanma senaryosunu “bahane” olarak kullandı.

Rus lider, "ABD, Şayrat üssüne saldırdığında yaptığı gibi, bu kez Şam kırsalındaki Duma ilçesinde sivil halka karşı zehirli madde kullanma senaryosunu bahane olarak kullandı. Sözde saldırının yapıldığı yere giden Rus askeri uzmanlar, klor veya başka zehirli madde kullanımına ilişkin bir ize rastlamadı. İlçe sakinlerinin hiçbiri, kimyasal saldırı düzenlendiğini doğrulamadı” diye konuştu.

Putin, Batılı ülkelerin Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) Suriye'ye uzman ekip göndermesini saçma bir şekilde görmezden geldiğine işaret etti.


Rus lider, "OPCW, tüm koşulların açığa çıkarılması için uzmanlarını Suriye'ye gönderdi. Ancak soruşturmanın sonuçlarını beklemeden askeri operasyon düzenleyen Batılı ülkeler, OPCW'nin adımını görmezden geldi" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim