Gazete Emek-Irak ordusu ve Heşdi Şabi güçleri Kerkük'ü peşmergelerden aldı. Gün boyu yer yer yaşanan çatışmalarda 12 peşmerge hayatını kaybetti. 

Rudaw canlı yayınına bağlanan muhabir Hevidar Ahmed, tüyler ürperten bir gözlemini paylaştı. 

Irak Başbakanı İbadi’den bayrak talimatı! haberi için tıklayın

 
Kerkük’te yaşananları takip eden Rûdaw muhabiri Hevidar Ahmed, “Çıkan çatışmada yaklaşık 12 peşmergenin şehit düştüğü bilgisini aldık. Heşdi Şabi’ye ait bazı araçların arkasında kafası gövdesinden koparılmış peşmergeler gördüm” dedi.

Heşdi Şabi için İran'ın Şii 'İŞİD'i deniliyordu. IŞİD'ten alışık olunan kafa kesmeleri Heşdi Şabi'nin de yaptığı aktarıldı. 

KERKÜK'TE SON DURUM NE

Irak Güçleri ve Heşdi Şabi'nin Kerkük'e yönelik operasyonunda son duruma ilişkin Mezoptamya Ajansı'nın geçtiği habere göre sona gelindi. Ajans, Kerkük'ün büyük bir bölümünün Peşmergelerin geri çekilmesi ile Heşdi Şabi'ye teslim edildiğini belirtti. 

Peşmerge güçlerinin tümden çekildiği Kerkük’te kenttin tamamını Heşdi Şabi güçleri ele geçirdi. Kentin çok kısa sürede ele geçirilmesine ilişkin “Kerkük teslim edildi” yorumları yapılıyor.
 
Irak ordusu ve Heşdi Şabi güçlerinin sabah saatlerinde başlattığı saldırıya peşmerge güçlerinin karşılık vermemesi sonucu daha gün kararmadan Kerkük tümden ele geçirildi. Federe Kürdistan Bölgesi yönetiminin talimatı doğrultusunda peşmerge güçleri kentten çekilince Heşdi Şabi zorlanmadan Kerkük’e yerleşti. 
 
Federe Kürdistan’da “Kerkük düşmedi teslim edildi” yorumları yapılırken, Irak ordusu ve Heşdi Şebi güçleri kentin tamamını ele geçirerek, resmi binalara bayrak astı.
 
Heşdi Şabi güçlerinin Kerkük'e girmesiyle birlikte halkın büyük kesimi şehri terk ederek, Hewler ve Süleymaniye'ye doğru yola çıktı. Hala birçoğunun yolda olduğu öğrenilen Kerküklüler, güvenlikli bir bölgeye ulaşmaya çalışıyor.
 
Öte yandan Heşdi Şabi'ye karşı direnen grupların kentin bazı bölgelerinde sıkıştığı ve onların da kentten çıkmaya çalıştığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim