Gazete Emek- Rusya, ABD’nin Suriye’yi bombalaması ve askerlerinin hayatının tehlikeye girmesi halinde karşılık vereceğini duyurdu.

Sputnik’in haberine göre Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, ABD’nin, Suriye hükümetini kimyasal silah kullanmakla suçlamayı ve bunu gerekçe göstererek başkent Şam’ın hükümet denetimindeki mahallelerine füze saldırısı düzenlemeyi planladığını belirtti.


Gerasimov, başta Şam olmak üzere, Suriye’nin herhangi bir noktasının bombalanması ve Rus askerlerinin hayatı için tehlike oluşturması halinde, hem söz konusu saldırıda kullanılan füzelere hem de bu füzeleri taşıyan savaş araçlarına karşılık verileceğini söyledi.

Şam’daki resmi kurumlar ve Suriye ordusuna ait binalarda sivil ve asker yetkililer bulunduğunu da hatırlatan Rus komutan şöyle devam etti: “Elimizde, Suriye’deki militanların, sorumluluğunu hükümete yükleyecekleri sahte bir kimyasal silah saldırısının hazırlıklarını yapmakta olduğuna ilişkin güvenilir bilgiler var. Planlanan sahte saldırının kurbanları gibi gösterilmeleri amacıyla ülkenin çeşitli bölgelerinden kadın, çocuk ve yaşlılar Doğu Guta’ya götürüldü. Kendilerini ‘yardım örgütü’ olarak tanımlayan Beyaz Miğferler’in üyeleri ve film ekipleri, uydu vericileri ve kameralarla sahte saldırının düzenleneceği yere gitti.”

Gerasimov, önceki gün Doğu Guta’nın Aftris köyünde kimyasal mühimmat üretimi amacıyla kullanılan bir atölye bulunmasının militanların sahte saldırı planını doğruladığını da ekledi.

Bu açıklama, ABD’nin BM Büyükelçisi Nikki Haley’nin, kimyasal silah saldırısı düzenlemesi halinde Washington’ın Şam’a karşı saldırı düzenleyebileceği tehdidinde bulunmasından bir gün sonra geldi.

Kaynak: Diken

Editör: TE Bilişim