Gazeteemek- ABD'nin Suriye'ye füze saldırısından sonra tansiyon yükselerek devam ediyor. Saldırının hemen ardından Rusya ve İran'dan tepki açıklamaları gelmişti. Reuters'ın haberine göre Rusya, İran ve Suriye'nin içinde yer aldığı komuta merkezinden ortak açıklama geldi. 


Açıklamada ABD'nin Suriye'ye yönelik saldırısının kırmızı çizgileri aştığı belirtildi. Yapılan ortak açıklamada, "Bu andan sonra kırmızı çizgileri aşıp saldırganca davranan her kim olursa cevabımızı sert bir şekilde vereceğiz ve verebileceğimiz cevabın boyutunun ABD’de farkında” denildi.

ABD'ye yönelik bu tepkilerin ardından İngiltere'den de Rusya'ya sert bir tepki geldi. İngiltere Savunma Bakanı Sir Michael Fallon, Suriye’nin İdlib’te kentinde düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıdaki “her bir sivil can kaybının” suçlusunun Rusya olduğunu söyledi. 

İngiltere'den Rusya'ya tepki


İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’ın yaşanan gelişmeler üzerine Moskova ziyaretini iptal etmesine Rusya’dan çok sert bir yanıt geldi. Sputnik’in haberine göre Rus yetkililer “Johnson’ın Moskova ziyaretinin iptal edilmesi, sorunlar konusunda kendi fikri olmayan, uluslararası meseleler üzerinde etkisi olmayan ve stratejik partnerlerinin gölgesinde kalan İngilizler ile konuşmanın değeri olmadığı yönündeki şüpheleri bir kez daha doğruluyor” denildi. 

Editör: TE Bilişim