Gazeteemek- ABD'nin Suriye saldırısının ardından ABD'ye destek veren ülkelerden biri de Türkiye oldu. ABD'nin Suriye'ye müdahalesini eleştiren Rusya'dan Türkiye ile ilgili açıklama geldi. Sputnik'in haberine göre Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviş, Türkiye'nin ABD rotasını takip ederek Ortadoğu'daki amaçlarına ulaşmasının zor olacağını söyledi. 


Klintseviç, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun Rusya’nın Suriye’de ateşkesin ihlali ile ilgili tedbir almadığına dair açıklamalarını Facebook’taki hesabından yorumladı.

Rus senatör, “Türkiye’nin ABD’nin rotasını takip ederek Ortadoğu’daki amaçlarına zor ulaşacağını belirtmek gerekir. Amerikalılar, tarihte birçok kez görüldüğü üzere koru başkasının eliyle tutmaya alışık, ancak iş pasta paylaşımına gelince sadece kendi çıkarlarını dikkate alırlar” dedi.


Klintseviç, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasının Rusya’ya karşı yapılmış olarak yorumlanmaması gerektiğine dikkat çekerek, Rusya’nın amacının Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a destek vermek değil, ülkesinin kaderini belirlemesi gereken Suriye halkının özgür seçimi için uygun şartları oluşturmak olduğunu belirtti.

Klintseviç, Rusya’nın, Ankara’nın Ortadoğu’da çıkarlarının bulunduğunu anladığını, ancak Türkiye’nin Kürtlerle ilişkilerinin ayrı bir sorun olmadığını, bu konunun Ortadoğu’daki diğer sorunlarla ve en önemli sorunu olan IŞİD’in yenilmesi sorunu ile bağlantılı olarak çözülebileceğine dikkat çekti.

Rus senatör, “Bugün Esad’ın değiştirilmesi konusunu gündeme getirmek, Suriye’deki teröristlere karşı koyan tek gerçek gücün dağılmasına yönelik çalışmak anlamına gelir” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim