Gazete Emek-  Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) ve Afrin'e Sahip Çıkma Komitesi'nin öncülüğünde Avrupa'daki Kürdistani parti, kurum, meslek örgütleri ve şahsiyetlerin, Afrin ile dayanışma amacıyla ulusal düzeyde tutumunu açıklamak üzere bir araya geldiği toplantı sürüyor.

Avrupa'da Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) ve Afrin'e Sahip Çıkma Komitesi'nin öncülüğünde gerçekleşen toplantıda konuşan Salih Müslim, "Efrîn'i Kürtlerden almak o teröristlere teslim etmek istiyorlar. Biz orada Avrupa ve insanlık savunmasını yapıyoruz" diye seslendi.


Toplantıda konuşan TEV-DEM Dış İlişkiler Komitesi Üyesi ve PYD eski Eşbaşkanı Salih Müslim, "Türk devleti Avrupa silahlarıyla Efrîn'de insanları katlediyor. Bu kabul edilemez" dedi.

"Helwesta Netewî Ji Bo Berxwedana Efrînê" sloganıyla Hollanda'nın Den Haag kentinde organize edilen toplantı katılımcıların konuşmalarıyla devam ediyor. Toplantıda bir konuşma yapan PYD eski Eşbaşkanı Salih Müslim, böyle bir toplantı için geç kaldıklarını belirtti, ancak bu platformun önemli olduğunu söyledi.

Müslim konuşmasının devamında şunları söyledi:

 "Daha önce çeteler aracılığıyla Kobanê, Şangal, Kerkük'e, şimdi de Efrîn'e saldırıyor. O yerlerde yarım bıraktıkları katliamları Efrîn'de tamamlamak istiyorlar. Bizce Efrîn ile diğer Kürdistan bölgeleri arasında hiçbir fark yok. Efrîn, Sur, Cizre, Nusaybin ve Şengal katliamlarının devamıdır. Türk devleti 20. yüzyılda Ermeni, Süryani ve Kürtlere yönelik yaptığı katliamları bugün tamamlamak istiyor. Kürtler için şahsi bir mesele değil, bizim için mesele şeref ve namus meselesidir. Herkes bunu iyi bilmesi gerekiyor" diye konuştu.

'NATO VE BM SÖZLEŞMELERİNİ UYGULASIN'

Avrupa halklarına da seslenen Salih Muslim, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün Ortadoğu'da olanlar ve buna karşı yapılan direniş sizlerin de güvenliği içindir. Burada yapılan patlamalar her şeyi gösterdi. Efrîn'i Kürtlerden almak o teröristlere teslim etmek istiyorlar. Biz orada Avrupa ve insanlık savunmasını yapıyoruz. Biz Avrupa'dan kendi yasalarına sahip çıkmasını istiyoruz. Çünkü Efrîn halkı Avrupa'nın silahlarıyla katlediliyorlar. Alman Leoparları kullanılıyor. NATO'nun ve BM'nin yasaları, kuralları ve sözleşmeleri var. Ama bugün bunlar ayaklar altına alınmıştır. Biz 'gelin bizim için savaşın' demiyoruz, sadece 'kendi koyduğunuz kuralları ve yasalarınızı uygulayın' diyoruz. Avrupa'nın silahlarıyla katledilmemiz insani değil, biz bunu kabul etmiyoruz."

'BİRLİK OLMA ZAMANIDIR'

Afrîn halkının saldırılara karşı direndiğini belirten Muslim, "Kimse Efrîn halkı çıksın yada çıkmasın demeye hakkı yok. Orası Efrîn halkınındır. Oradaki çocuklar kendi topraklarını koruyorlar, mücadele ediyorlar. Neden kendi topraklarını bıraksınlar, bırakmayacaklar. Herkesin bunu bilmesi gerekiyor. Bu toplantı çok önemlidir. Sizler yüzlerce Kürt kurumlarını temsil ediyorsunuz. Biz Kürtlük şerefi ne gerektiriyorsa onu yapmalıyız. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Herkes buna göre davranmalı. Onun için bu toplantı önemlidir. Herkesi selamlıyorum."

Kaynak: ETHA

Editör: TE Bilişim