Gazete Emek- ABD’yi teröre ve uyuşturucu kaçakçılığına destek konusunda açık ifadelerle suçlayan İçişleri Bakanı Soylu, Suriye’den çıkan IŞİD’lilerin bazılarının Avrupa’ya gittiğini söyleyerek, “Avrupa’da bombalar patlayıp, eylemler yapıldığında Avrupalı siyasetçilerin televizyonlara çıkacak yüzü olmayacak” diye konuştu.

Edirne’de tüm Avrupa Birliği (AB) büyükelçilerinin de katıldığı Türkiye-Bulgaristan sınır güvenliği toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’yi suçlayan ifadeler kullandı ve Avrupa’nın bombaların hedefi olabileceğini söyledi.

Sözcü’den Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre Soylu, Afganistan’a atanan ABD Büyükelçisi John Bass’i özellikle hedef aldığı konuşmasında, Türkiye’deki “Afgan mülteci akınının” Bass’in Kabil’e atanmasından sonra başladığını söyledi.

Konuşmasında “Orada yine bir takım şeyler karıştırıyor” dediği Bass’i hedef almayı sürdüren Soylu, “uyuşturucu trafiği” konusunda da ABD’yi suçladı:

“Uyuşturucu konusunda da doğudan batıya doğal maddelerden yapılmış uyuşturucu trafiği var. Afganistan kaynaklı. Bu uyuşturucu meselesini kim tetikliyor? Biraz önce bahsettiğim göçü kim tetikliyorsa, uyuşturucu trafiğini tetikleyen güç de odur.”

Soylu, Suriye’de IŞİD ile mücadele eden YPG’yi de hedef alırken, YPG’nin IŞİD ile ‘anlaştığını’ iddia etti. ABD’nin YPG ile müttefiklik yapmasına tepki gösteren Soylu, Avrupa’yı da ‘bombalar’ konusunda ‘uyardı’:

“Bunun bedelini Avrupa ülkeleri ödeyecek. Rakka’dan ayrılan DAEŞ’liler (IŞİD) nereye gitti? Kimisi Avrupa’ya, kimisi Pakistan, Afganistan’a gitti. Avrupa çok büyük bir tuzağa düştü. Avrupa’da bombalar patlayıp, eylemler yapıldığında, Avrupalı siyasetçilerin televizyonlara çıkacak yüzü olmayacak.”

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim