Gazete Emek- Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve bağlı ÖSO güçlerinin Afrin’e yönelik 51 gündür süren askeri harekatı dün gece kent merkezi yakınlarına ulaştı. Kentte su ve elektrik bulunmazken, ana yolların bombalandığı bildirildi.

Afrin’de 51. gününe giren askeri operasyon devam ederken, geçen hafta Meydankê ilçesinin ele geçirilmesi ile Afrin’e su taşıyan hatlar kasildi. Kentte halen elektriklerin de olmadığı bildirilirken, dün gece kente giriş noktalarında bulunan ana yollar uçak ve topçu atışlarıyla bombalandı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, kuşatmaya rağmen halkın kenti terk etmediği bildirildi.

Saldırılar nedeniyle, Şera ilçesinin Serîncek köyünden 8 kişilik ailesiyle birlikte kent merkezine sığınmak zorunda kalan Mihemmed Horo Ezdîn, saldırının sadece Afrin’e yönelik olmadığını belirterek, Afrin’in işgal edilmek istendiğini söyledi.

52 yaşındaki Ebdurrahman Sîdo da 6 kişilik ailesi ile birlikte yaklaşık bir hafta önce Cindêrêsê’nin Colaqa köyünden Afrin’e gelenlerden. 51 gündür büyük bir savaşın içinde olduklarını belirten Sîdo, “Savaş uçakları ve ağır silahları ile bizi katletmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Tüm köyler ve ilçelerden geldiğimiz, Efrin’de direniyoruz. Ağır bir savaşın içerisindeyiz. Herkes Guta diyor ama kimse ne Efrin’in direnişini görüyor ne de Efrin’de katledilen sivilleri görüyor. Bir milyon insan yaşıyor Efrin’de, neden uyuyorlar? Nerede insan hakları? Ne Avrupa devletleri ne de BM, kimse bu halkı görmüyor, peki ne zamana kadar bu halk katledilecek?” dedi.

Afrin’de yaşaşan 50 yaşındaki Eli Şêxo da Raco ilçesi Dumiliya köyünden Afrin’e geldiklerini belirterek, saldırıların durması için dünyaya çağrı yaptı.


Kaynak: Habercilerden

Editör: TE Bilişim