Gazete Emek- Suriye'nin İdlip kentinde bir Rus Savaş uçağı düşürüldü. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, pilotun yaşamını yitirdiği belirtildi.


Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’nin İdlip vilayetinde Rus Su-25 tipi savaş uçağının düşürüldüğünü, pilotun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Rus haber ajansı Sputnik’in haberine göre, uçak vurulduktan sonra paraşütle atlayan pilotun, indiği yerde militanlarla girdiği çatışmada hayatını kaybettiği ifade edildi.

Rusya’nın Suriye’deki ateşkesi izleme merkezinin, İdlip’teki gerilimi azaltma bölgesinden sorumlu Türk makamlarla birlikte, pilotun cesedinin iade edilmesi için tedbirler aldığı kaydedildi.

Bölgede Nusra ve müttefikleri var


İdlip’in Söz konusu bölge, Şam’ın Fethi Cephesi’nin (eski adıyla Nusra Cephesi) ana gövdesini oluşturduğu cihatçı çatı örgütü Heyet-i Tahrir’uş Şam’ın kontrolünde bulunuyor.

Tahrir’uş Şam’ın haber ajansı İba da Rus savaş uçağının düşürülme anına ilişkin yayımladığı görüntülerde, uçağın MANPADS ile vurulduğu görülüyor.


Haberde ayrıca, Rus savaş uçağının, İdlip vilayetinin güneyindeki Maseran köyü yakınlarına düştüğü kaydedildi.

Cihatçılara yakın kaynakların da yayımladığı bir videoda Rus pilotun paraşütle atlamasının ardından yerdeki militanların ateş açtığı, diğer bir videoda ise pilotun ölmüş olduğu görülüyor.

Sputnik: Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezinin, Türk makamlarla birlikte pilotun cesedinin teslim alınması için tedbirler aldığı kaydedildi. 

Editör: TE Bilişim