Gazete Emek- Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, “Türkiye’nin Afrin kentini işgal ederek, BM misakı ve uluslararası kanunlarla tamamen çeliştiğini belirterek, Türkiye güçlerinin Suriye topraklarından derhal çekilmelerini" talep etti.

SANA’da yer alan haberde, Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı’nın bugün, “Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi Başkanı’na gönderdiği eş iki resmi mektubunda, Türkiye ve ÖSO mensuplarının Afrin bölgesine muhtelif tür silahlarla saldırmalarının ardından kentin kontrolünü aldıklarını ilan ettiği” kaydedildi.

“Türkiye’nin Afrin’i işgal ettiği” belirtilen açıklamada, şunlara yer verdildi:

“Afrin bölgesine iki aydan beri süren bombardımanlarının yol açtığı insani durumlara yol açtı. Bakanlık yüzlerce masum sivil vatandaşın şehit ve yaralı düştükleri bu saldırılar sonucunda binlerce bikişinin evsiz barksız kalıp tehcir edilmiştir.

Türkiye ordusu, bölgede soykırım ve katliamlarına ilaveten vatandaşların evlerini yağmalayıp bir kısmını havaya uçurmuştur. Tutukevlerinde de çok sayıda vatandaş alı konulmaktadır. Uluslar arası insan haklarına aykırı bu davranışların kelimenin anlamıyla savaş suçu sayılmaktadır.

BMGK, Suriye ile ilgili tüm kararlarını Suriye’nin egemenliğinin yanı sıra halkının ve toprak bütünlüğünün korunması gerekiyor.

Halep, Haseke ve Rakka kırsallarında Suriye’nin topraklarını işgal etmeye çalışılıyor. Türkiye güçleri işgal ettiği Suriye topraklarından derhal çekilmesini talep ediyoruz.”

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim