Gazete Emek- Libya’daki iç savaşta çatışmaların tırmandığı bir dönemde, General Halife Hafter’i destekleyen Suudi Arabistan, Trablus hükümetine destek için asker gönderme kararı alan Türkiye’yi kınadı. Suudi Dışişleri’nden yapılan açıklamada, Türkiye’nin asker gönderme girişimi BM Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali olarak nitelendi. Türkiye’nin Libya’daki durumu tırmandırdığı savunulan açıklamada, “Türkiye’nin bu hamlesi, Libya’nın güvenlik ve istikrarı, aynı zamanda Arap ülkelerinin ve bölgenin güvenliği için tehdit oluşturuyor, zira uluslararası anlaşmaları ve ilkeleri açıkça ihlal eden bu karar, bir Arap ülkesinin iç işlerine karışmak anlamına geliyor” denildi.

TRABLUS’TA SALDIRI: EN AZ 30 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan, Trablus’ta dün bir askeri okula düzenlenen hava saldırısında en az 30 kişi öldü. Libya’nın uluslararası tanımaya sahip olan, Türkiye’nin de desteklediği hükümetine bağlı Sağlık Bakanlığı’nın sözcüsü Emin El Haşimi, hayatını kaybedenlerin askeri okul öğrencisi olduğunu, saldırıda onlarca kişinin de yaralandığını kaydetti. Katar yönetimi saldırıyı ‘savaş suçu oluşturabileceği’ vurgusuyla kınarken, Türkiye’den de tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı, “Hafter’in sözde Libya Ulusal Ordusu’nun saldırılarının durdurulması ve Libya’da ateşkes sağlanması, Hafter’e sağlanan dış desteğin sonlandırılması için uluslararası camianın bir an evvel gerekli adımları atması elzemdir. Türkiye, meşru Ulusal Mutabakat Hükümetiyle dayanışma içinde bu yöndeki çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir” açıklaması yaptı.

Editör: TE Bilişim