Gazete Emek- Rakka'nın YPG ve YPJ'nin içinde olduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından özgürleştirilmesinden sonra tartışmalar da başladı. DSG'nin Rakka'nın özgürlüğünü kutladığı basın açıklamasında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterinin asılması Türkiye tarafından sert açıklamalarla karşılandı. 

ABD'den de Pentagon'da yapılan açıklamada Öcalan posterinin asılmasının doğru olmadığı belirtildi. Rakka'ya ilişkin bir açıklama da ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan geldi. 


ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rakka'nın IŞİD’in elinden alınmasına ilişkin, “İşimiz henüz bitmedi ancak Rakka'nın kurtarılması IŞİD’le mücadelede kritik bir dönemeçtir.” dedi.  

Tillerson, yayımladığı mesajda, kentin IŞİD’ten' kurtarılması sebebiyle Suriye halkını, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve aynı kapsamda Suriye Arap Koalisyonunu tebrik ettiğini belirtti.

Mesajda, "İşimiz henüz bitmedi ancak Rakka'nın kurtarılması IŞİD’le mücadelede kritik bir dönemeçtir ve bu teröristleri mağlup etmek için Suriye içindeki ve uluslararası çabaların başarısının altını çizmektedir" ifadesini kullanan Tillerson, Rakka'da yeni dönemde sivil bir konseyin kurulacağını ve şehrin bu konsey eliyle yönetileceğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim