Gazete Emek-Trump'ın göreve gelmesinden bu yana 5. kez yazılı metin olmadan yaptığı basın açıklamasına, bir gazeteciye yönelik 'Bay Kürt' hitabı ve İsrail-Filistin meselesine dair yaptığı değerlendirmede 'Suudi Arabistanlı harika adam Kral Süleyman' ifadesini kullanması damgasını vurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çerçevesindeki basın toplantısını, herhangi bir metne bağlı kalmadan yapınca ortaya ilginç bir konuşma çıktı. Eleştirmenler tarafından sık sık kötü kelime tercihleri ve tutarsız cümleleri nedeniyle topa tutulan Trump, bu kez de sıra dışı ifadeleriyle kayıtlara geçti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) merkezli yayın kuruluşu Rudaw'ın bir muhabiri tarafından yöneltilen, ABD'nin IŞİD sonrası dönemde Suriye'deki Kürt savaşçılara dair işbirliği ve planlarına dair sorusuna karşılık olarak, Kürtleri sık sık "harika savaşçılar" olarak tanımlayan Trump, soruya kesin bir yanıt vermedi.

Kurdistan TV için çalışan bir başka Kürt muhabirin sorusunu almaya hazırlanan Trump, söz konusu gazeteciye "Evet lütfen, Bay Kürt"' şeklinde hitap etti.

SUUDİ KRALI SELMAN'I İSRAİL HÜKÜMDARI KRAL SÜLEYMAN İLE KARIŞTIRDI

Öte yandan Trump, İsrail ve Filistin arasındaki gerginliklere ilişkin yaptığı değerlendirmede, "harika adam" olarak tanımladığı "Suudi Arabistan Kralı Süleyman"dan bahsetti.

Ancak Trump'ın aslında ifade etmek istediği kişi, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz el Suud ya da kısaca "Kral Selman"dı. "Kral Süleyman" ismininse, Tevrat, Eski Ahit ve Kuran-ı Kerim'de anılan ve İsrail'i yönetimi altında bulunduran üçüncü Yahudi lider için kullanıldığı biliniyor.

TruNews muhabirinin İsrail-Filistin çözümüne dair sorusuna ise Trump şu yanıtı verdi: "İki devletli çözüm daha muhtemel. Fakat biliyor musun, tek ya da çift, hangisini yaparlarsa yapsınlar bana uygun."

'BANA GÜLMEDİLER, HEP BİRLİKTE GÜLDÜK EĞLENDİK'

Sputnik'in haberine göre, Trump, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada kendi iktidarının iki yıldan az bir sürede Amerikan tarihindeki diğer yönetimlerden daha fazla başarı kaydettiği şeklindeki ifadelerine dünya liderlerinin gülerek karşılık vermesine dair de yorum yaptı. "Gülümsemeler duyduğunu" söyleyen Trump, "Bana gülmüyorlardı, biz hep beraber güldük. Eğlendik. Bu bana gülmeleri şeklinde değildi. Yine sahte medya 'İnsanlar Başkan Trump'a güldü' dedi. Onlar bana gülmemişlerdi. İnsanlar benimle iyi vakit geçirdi. Bunu birlikte yapıyorduk. İyi vakit geçirdik" şeklinde konuştu.


Kaynak: Sol

Editör: TE Bilişim