ABD Başkanı Trump'ın kızı Ivanka Trump Donald Trump'ın 'oylarımızı çalıyorlar' açıklmasından sonra sosyal medya hesabından 'yerlerinizden ayrılmayın' çağrısı yaptı.

Gerilimin her saniye tırmandığı ABD'de seçim sonuçlarının kısa sürede belli olamayacağı belirtiliyor. Buna neden olarak da posta ile gönderilen oyların çokluğu gösteriliyor.

Bu nedenle de ülke diken üzerinde. Seçim sonuçlarının açıklanmasının uzun sürebileceği, bu durumun da bir takım gerilimlere neden olabileceği tahmin edilirken ABD Başkanı Trump'ın kızı sosyal medya hesabından 'Ayrılmayın, size ihtiyacımız var' paylaşımı yaptı.

ABD SEÇİMLERİ CANLI SON DURUM- ABD’de gergin başkanlık seçimi! Trump ve Biden'dan karşılıklı sert açıklamalar

Ivanka'nın açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Ivanka daha önce pek ortalarda görünmüyordu. 

TRUMP: BÜYÜK İHTİMALLE BAŞKANINIZ BEN OLACAĞIM

Oy sayımları devam ederken Başkan Donald Trump, destekçilerinin karşısına çıkarak şu açıklamayı yaptı: "Bu gece aldığımız sonuçlar muazzam, kutlamak için hazırdık. Georgia'yı kazandık, Teksas'ı kazandık. Yüzde 2 buçuk farkla öndeyiz, oyların sadece yüzde 7'si açıldı, bizi yakalamalarına imkan yok. En önemlisi, Pensilvanya'yı büyük bir farkla kazanıyoruz. 600 bin oy farkı var, başa baş bile değil. Bizi yakalamalarına imkan yok, büyük olasılıkla başkanınız ben olacağım. Büyük bir kutlama yapmaya hazırlanıyoruz. Sonuçlar harika ve dışarı çıkıpo kutlama yapmaya hazırız."

Trump ayrıca seçimlerde usülsüzlük yapıldığını öne sürdü.

Trump, kullanılan oyların sayımının durdurulmasını istediklerini ve seçimleri Yüksek Mahkeme'ye taşıyacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim