Gazete Emek-  ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada serbest bırakılan Brunson için "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardımları için teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu. Trump diğer mesajında ise "Türkiye ile herhangi bir anlaşma yapılmadı. Ben rehineler için anlaşma yapmam" dedi. Erdoğan ise Trump'a Twitter üzerinden cevap verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, serbest kalan Rahip Brunson'la ilgili bir paylaşımda bulundu.

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan Trump, " Türkiye tarafından bırakılan Pastör Brunson bu öğleden sonra Oval Ofis'te benimle birlikte olacak. O zor bir tecrübe yaşamış harika bir Hristiyan. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardımları için teşekkür ediyorum." dedi.

Trump, bir sonraki tweet'inde ise şu ifadeleri kullandı: "Rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılması ve geri dönmesinde Türkiye ile herhangi bir anlaşma yapılmadı. Ben rehineler için anlaşma yapmam. Brunson kararı Türkiye ile ABD arasında iyi, belki de harika ilişkilere yol açacak. "

Erdoğan'dan Trump'a cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın kendisi hakkında attığı tweet hakkında yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Erdoğan'ın yanıtı şu şekilde:

Sayın Başkan @realDonaldTrump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi. Umuyorum ki ABD ve Türkiye iki müttefike yakışır biçimde iş birliğine devam eder. PKK, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele yürütür.


Kaynak: Cumhuriyet


 

Editör: TE Bilişim