Gazete EmekABD Başkanı Donald Trump, Suriye ordusunun Duma’da kimyasal saldırı düzenlediği iddialarına ilişkin olarak yaptığı bir Twitter açıklamasında, 'Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı destekledikleri için, kimyasal saldırıdan Rusya lideri Vladimir Putin ve İran’ın da sorumlu olduğunu' söyledi. Trump, Esad için de 'hayvan' ifadesini kullandı.

Trump, Suriye ordusunun, Doğu Guta’da silahlı grupların elinde kalan son yer olan Duma’da kimyasal saldırı düzenlediği iddialarına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Suriye’de akılsızca düzenlenen KİMYASAL saldırıda kadın ve çocuklar da dahil pek çok ölü var. Bu acımasız eylemin gerçekleştirildiği bölge, Suriye ordusu tarafından kuşatıldı, o nedenler dışarıdan kimse buraya ulaşamıyor.
Devlet Başkanı (Vladimir) Putin, Rusya ve İran, Hayvan (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad’ı desteklemekten sorumlular. Ödenecek büyük bir bedel var. Bu bölgeyi derhal tıbbi yardım ve doğrulama için açın. Nedensiz bir insani felaket daha. MİDE BULANDIRICI!”

Kaynak: Sputnik

Editör: TE Bilişim