Gazete Emek- ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsü salgınına karşı alınan önlemlerin uygunlanma süresini 30 Nisan’a kadar uzattıklarını açıkladı. Trump, “100 bin ila 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir” ifadelerini kullandı.

Trump, “Salgındaki ölüm oranlarının 2 haftaya kadar en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. 1 Haziran’a kadar ise iyileşme sürecinde olmayı umuyoruz. Önümüzdeki iki hafta çok önemli. Herkes üzerine düşeni yapmalı ve sosyal mesafeye dikkat etmeli. Bu kabus elbet bir gün bitecek. Covid-19 önlemlerini 30 Nisan’a kadar uzatma kararı aldık” dedi.

Beyaz Saray Covid-19 ile Mücadele Görev Gücünde yer alan Doktor Antony Fauci’nin ‘ABD’deki ölüm rakamlarının 100 bin ila 200 bini bulabileceği’ açıklamasına ilişkin olarak da şunları söyledi: “Biz hiçbir şey yapmasaydık 2,2 milyon insanın ölmesi bekleniyordu ama bunun çok altında olan 100 bin ila 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir.”

‘HASTANELERDE STOKÇULUK YAPILIYOR’

New York’taki hastanelerde tıbbi malzeme yokluğu yaşanabileceği endişelerine ilişkin de Trump ilginç bir iddia ortaya attı. Trump, şöyle dedi: “Bir anda haftalık 10-20 bin maske ihtiyacı nasıl 300 bine çıkabiliyor? New York’taki hastanelerde bir işler dönüyor. Gazeteciler olarak siz bu meseleye bir bakmalısınız. Bu maskeler nereye gidiyor? Arka kapıdan başka yerlere mi gidiyor? Bu hastanelerde stokçuluktan da kötü şeyler dönüyor olabilir.”

GAZETECİLERİ ‘YALAN HABER’ YAPMAKLA SUÇLADI

Donald Trump, Yamiche Alcindor’un “Daha önce bazı eyaletlerin ihtiyacından fazla talebi olduğunu söylemiştiniz” demesi üzerine böyle bir açıklamada bulunmadığını iddia etti. Alcindor’un, hafta içinde Fox News’e yaptığı açıklamaları hatırlatması üzerine de Trump, Alcindor’un tehditvari konuştuğunu ve başka muhabirlerin vaktinden çaldığını söyledi.

Trump daha sonra da CNN muhabiri Jeremy Diamond’a “Senin açıklaman, sorun ve cevabın yalan. CNN yalan haberler yapıyor” diye bağırdı.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim