Gazete EmekABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı olarak CIA Başkanı Mike Pompeo’nun getirildiğini açıkladı. Trump kararı tek başına aldığını belirterek, “Tillerson ile İran dahil birçok konuda anlaşmazlık yaşadık” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, dışişleri bakanının değiştiğini duyurdu.

Trump, kendi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın yerine CIA Başkanı Mike Pompeo’nun geleceğini açıkladı.

Açıklama şöyle:

“CIA Başkanı Mike Pompeo, yeni Dışişleri Bakanımız olacak. Harika bir iş çıkaracak! Verdiği hizmet için Rex Tillerson’a teşekkürler. CIA’in yeni başkanı Gina Haspel olacak ve bu işe seçilmiş ilk kadın olacak. Hepinize tebrikler!”

 


Trump Tillerson’ın görevden alınmasının nedenini ise “İran dahil birçok konuda aralarında yaşanan anlaşmazlık” olarak açıkladı.

Tillerson konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamada kararı “Twitter’dan öğrendiğini” söyledi.

Tillerson, ayrıca kararın ardından Dışişleri Bakanlığı’nda açıklama yaptı.

Görevinin resmi olarak 31 Mart’ta sona ereceğini söyleyen Tillerson, “Bu görevimin sonrasında sivil hayatıma döneceğim. Görevden alındıktan sonra Trump ile telefonla görüştüm” dedi

“Irak ve Suriye’de yapılacak çok şey var. Müttefikler olmadan bunları başaramayız” diyen Tillerson, önemli olanının “ABD’nin ulusal güvenlik sorunları olduğu bir dönemde, düzgün ve sorunsuz bir geçişi sağlamak” olduğunu belirtti.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim