Gazete Emek- Türkiye ile Yunanistan arasında siyasi kriz devam ederken, Türkiye 2 Yunanistan askerini gözaltına aldı. 


Edirne'de Pazarkule Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı yakınlarında dün akşam saatlerinde devriye görevi yapan biri teğmen, biri astsubay 2 Yunanistan askeri, iddiaya göre yanlışlıkla sınırdan Türkiye tarafına geldi.

Türkiye sınırımda görav yapan askerler tarafından gözaltına alınan 2 askerin, Kastanies Sınır Karakolu'nda görev yaptıkları, devriye görevi yaptıkları sırada yoğun kar yağışı nedeniyle yollarını kaybedip, Türkiye tarafına geçtiklerini söyledikleri öğrenildi.

Gözaltında bulunan 2 Yunanistan askeriyle ilgili soruşturma yürütülürken, konu Edirne Valiliği tarafından İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarına da bildirildi.

YUNANİSTAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Meriç nehri yakınlarında devriye görevini yapan biri subay iki Yunan askerinin fırtına koşullarında “yanlışlıkla Türk topraklarına girdiği" belirtilirken iki askerin “sorgulanmak üzere Edirne kentine götürüldüğü” kaydedildi.

Açıklamada sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen askerlerin Yunanistan’a geri dönüşlerini sağlamak için “rutin prosedür”ün başlatıldığı da ifade edildi.

Bu arada, olayı yansıtan Kathimerini gazetesi, “yanlışlıkla Türkiye’nin topraklarına giren iki Yunan askerinin Perşembe sabahından beri tutulduğuna” dikkat çekerken gözlemcilere atfen “genellikle böyle bir olay, birkaç dakika içinde son bulurdu çünkü yanlışlıkla sınırı geçmeler sık sık oluyor. Ancak iki asker daha çok incelemelerin yapılması için Türk topraklarının daha da içerisine alındı" diyor.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim