Gazete Emek- Dışişleri Bakanlığı, Fransa'ya seyahat edecekler için uyarı yayınladı. "Sarı Yelekliler" eylemlerinin sürdüğü hatırlatılan uyarıda, gösteri alanlarından uzak durulması ve yerel basının takip edilmesi önerildi.

Dışişleri Bakanlığı, Fransa’daki “Sarı Yelekliler” eylemleri nedeniyle seyahat uyarısı yayınladı. Fransa’ya gidecek olanların, “gösteri alanlarından uzak durmaları” ve “güvenliklerini tehlikeye sokacak mekanlarda bulunmamaları” tavsiye edildi.

Dışişleri Bakanlığı, “Sarı Yelekliler” eylemlerinin sürdüğü Fransa’ya gidecekler için seyahat uyarısı yayınladı. Eylemlerde bugüne kadar 2 kişinin hayatını kaybettiği, 850’den fazla kişinin yaralandığı belirtilen uyarıda şu ifadelere yer verildi:

“17 Kasım’dan bu yana devam eden ve şiddet dozu artmakta olan sokak eylemleri nedeniyle, Fransa’da yaşayan ve anılan ülkeye seyahat edecek vatandaşlarımıza, Paris başta olmak üzere, şehirlerin bilhassa gösteri alanlarından uzak durmaları, güvenliklerini tehlikeye sokacak mekanlarda bulunmamaları önemle tavsiye edilmektedir. Yine mevcut koşullarda, otoyol ve şehirlerarası yollarda yapılan yol kapama eylemlerini dikkate alarak tedbirli davranmaları önerilmektedir.”

Uyarıda, Fransa’ya seyahat edeceklerin yerel basın kuruluşları ile Fransız makamları, büyükelçilik ve başkonsolosluk duyurularını takip etmeleri önerildi.


Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim