Gazete Emek- İngiliz yardım kuruşulu Oxfam'ın yetkilileri, Yemek'deki savaşın çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri anlattı. Yetkililer, Yemen'de bazı çaresiz ailelerin, diğer aile üyelerinin kurtulması için kız çocuklarını sattıklarını söyledi.

Rusya devlet televizyonuna konuşan Oxfam yetkilileri, "Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun Mart 2015'ten beri saldırdığı Yemen'de sivil katliamları, altyapının çöküşü beraberinde açlık krizi ve salgın hastalıkları getirirken, soykırım düzeyine varan duruma uluslararası toplum hala seyirci." dedi.

Oxfam çalışanları, bazı çaresiz ebeveynlerin diğer aile üyelerinin hayatta kalması için tek yol olduğuna inanarak kızlarını sattıklarını anlattı. Yetkililer, "Satılan çocuklar arasında 3 yaşında olanlar bile var." açıklamasında bulundu.

Oxfam'ın Yemen Direktörü Muhsin Siddiquey, bazı Yemenli ailelerin çocuklarını para karşılığında satmasıyla ilgili, "Bunun tek yol olduğunu düşünüyorlar. Karşılığında aldıkları başlık parasıyla tüm aileyi ve diğer akrabaları korumaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı. 

4 yıllık içsavaş ve Suudi saldırısı yüzünden Yemen'de 10 milyon kişinin hastalık ve ölüme yol açan şekilde kıtlık çektiği ve yüzyılın en korkunç kolera salgınının yaşandığını aktaran Siddiquey "İnsani yardım zamanında gelmez, gıda tedariği bir gün bile aksarsa, çok daha büyük felaketler yaşanır." diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim