Gazete Emek - Kararı, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski yayımladığı görüntülü mesajla duyurdu.

Zelenski, faaliyetleri durdurulan siyasi parti ve hareketlerin “Muhalefet Bloku”, “Sol Muhalefet”, “Sol Güçler Birliği”, “Ukrayna İlerici Sosyalist Partisi”, “Ukrayna Sosyalist Partisi”, “Sosyalistler”, “Yaşam İçin Muhalefet Platformu”, “Şaria Partisi”, “Bizim”, “Devlet” ve “Vladimir Saldo Bloku” olduğunu aktardı.

Zelenski, ayrıca “Vladimir Saldo Bloku” partisinin Ukrayna’da bilinmediğini ve seçimler öncesi Herson’da kurulduğunu belirtip, bu partinin Rusya yanlısı ve Herson Halk Cumhuriyeti’nin yaratılmasına katıldığı iddia edilen Herson belediye meclisi üyesi Saldo ile bağlantılı olduğunu öne sürdü.

“UKRAYNA’DA PARTİLER KAPATILDI, AVRUPA GÖZ YUMDU”

Rusya Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin, ülkedeki partilerin kapatılmasına ilişkin karara tepki gösterdi. Aldığı kararla Zelenskiy’nin toplumu böldüğünü söyleyen Volodin, Avrupa ülkelerinin ise buna göz yumduğunu belirtti.

Telegram kanalından açıklama yapan Volodin, “Bu Kiev yetkilileri için olağan uygulama, sakıncalı olanların ağzını kapatmak. Böylece Ukrayna halkını rehin alan rejimin keyfiliğinden bahseden herkes yargılama olmaksızın düşman ilan edilebilir. Avrupa Konseyi’nden çıkmakla doğru yaptık. Bu kurum asıl görevini yerine getirmiyor, kenarda durup Ukrayna vatandaşlarının haklarının bariz ihlallerine izleyici kalıyorsa ne anlamı var?” dedi.

Editör: TE Bilişim