Gazete Emek- Dünyaca ünlü isimler, sağlık çalışanlarını kutlamak için düzenlenen programda sahne aldı. Global Citizen ve Dünya Sağlık Örgütü iş birliğiyle ABD’li şarkıcı Lady Gaga öncülüğünde düzenlenen ‘One World: Together At Home’ (Tek dünya: Hep birlikte evde) programı, 8 saat süren aralıksız konserde yıldızları ağırladı. Paul McCartney, Elton John, The Rolling Stones, Celine Dion, Jennifer Lopez, Alicia Keys, Andrea Bocelli, Matthew McConaughey’in de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlünün katılımıyla gerçekleşen yayında, Türkiye’den İngiltere’ye, İspanya’dan Çin’e, ABD’den İtalya’ya, farklı ülkelerden sağlık çalışanlarını alkışlama görüntüleriyle, balkon ve pencerelerden verilen canlı konserlerden örnekler de sunuldu.

Birlik ve dayanışmanın önemine işaret eden ve insan hayatını korumak için en ön cephede mücadele veren sağlık çalışanlarına teşekkür etmeyi ve hak ettikleri desteği vermeyi amaçlayan programa katılan İngiliz müzisyen ve söz yazarı Rita Ora, ‘Lonely Together’ şarkısını yorumladı. ‘Lady Madonna’ şarkısını seslendiren İngiliz söz yazarı, gitarist, besteci ve yapımcı Paul McCartney konuşmasında tüm dünyada sağlık sistemini güçlendirmek gerektiğine vurgu yaptı.

12 SAATTE 17 MİLYON 500 BİN KİŞİ İZLEDİ

Programa katılan Elton John ‘I’m Still Standing’, The Rolling Stones ‘You Can’t Always Get What You Want’, Jennifer Lopez ‘People’, Stevie Wonder ‘Lean on Me’ şarkılarını söylerken, programın son dakikalarında Celine Dion, Lady Gaga, John Legend, Andrea Bocelli ve Lang Lang düet yaptı.

David ve Victoria Beckham, Alicia Keys, Lewis Hamilton, Jessie J., Annie Lennox, Ellie Goulding ve Samuel L. Jackson’ın da katıldığı program, tüm dünyada birçok televizyon kanalının yanı sıra Youtube üzerinden yayımlandı. Youtube’daki 8 saatlik canlı yayını 500-750 bin kişi aynı anda izlerken, yayından sonraki ilk 12 saatte 17 milyon 500 bin kişi, konser kaydını seyretti. Etkinlikte 127,9 milyon dolar bağış toplandığı ve bağışın Covid-19 hastalığıyla mücadele için kullanılacağı açıklandı.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim