Gazeteemek- KHK ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevleri 64. gününe girdi. Gülmen ve Özakça 64 gündür Ankara'da mesleklerine geri dönebilmek için açlık grevindeler. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre Başbakan Binali Yıldırım'ın Gülmen ve Özakça'nın açlık grevlerinden haberlerinin olmadığı ortaya çıktı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  Danıştay’ın kuruluş yıldönümü töreninde, Başbakan Yıldırım’a, işlerine geri dönmek için 64 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı sordu. Yıldırım’ın yanıtı ise ‘’Cezaevinde mi yatıyorlar?’’ oldu.

İklim Öngel’in haberine göre, Kılıçdaroğlu, Kurtulmuş’a KHK ile görevlerinden ihraç edilen Semih Özakça ve Nuriye Gülmen hakkında bilgi verdiğini Kurtulmuş’un ise kendisine ‘’Haberdar değilim’’ demesi üzerine Başbakan Yıldırım’ı gördüğünü ve onun yanına giderek ‘’Bu genç iki insan açlık grevinde. Canlarına bir zarar gelmesinin kimseye faydası yok. İyi bir araştırma yapılmalı, mesleklerine dönmeliler. Sizden ricam bu gençler tekrar araştırılsın’’ dediğini söyledi. Başbakan Yıldırım’ın da ‘’Cezaevinde mi yatıyoryar’’ diye sorması üzerine ‘’Hayır, 63 gündür açlık grevindeler’’ dediğini ve Yıldırım’dan ‘’İlgileneceğiz’’ yanıtı aldığını anlattı.


CHP'den Başbakan'a Soru


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle KHK ile işten atılan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile ilgili tek soruluk bir önerge verdi.
 
Önergede Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi nedeniyle şu ana kadar vücutlarının beşte birini kaybettiğini belirten Altıok “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça gözlerimizin önünde eriyip giderken sessiz kalmak, bir adım atmamak, görmezden ve duymazdan gelmek hiç mi vicdanınıza dokunmuyor?” diye sordu.
 

Editör: TE Bilişim