Gazete Emek- CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, ücretli öğretmenlerin sorunlarını çözüme kavuşturulması amacıyla Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e seslenerek "Hazine ve Maliye Bakanı'nın gözlerinin pırıltısı bu arkadaşları görmüyorsa, gözünü kamaştıran güneş değil bu arkadaşların yaşadığı ızdırap. Milli Eğitim Bakanlığı’na ek kadro verme konusunda elini taşın altına koy” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, ücreti öğretmenlerin sorunlarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e çağrıda bulundu.

Kaya, 15 yıldır ücretli öğretmenlik yapan, kar kış demeden köylerde çalışan kişiler olduğunu belirtti.

Ücretli öğretmenlerin kendileriyle ilgili bir yasa taleplerinin olduğunu aktaran Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, ücretli öğretmenlerin taleplerini ileteceklerini söyledi.

Kaya, daha sonra da TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda ücretli öğretmenlerin sorunlarını ve taleplerini gündeme getireceklerini dile getirdi.

Kaya, Milli Eğitim Bakanı Özer'e, “Sevgili Mahmut Hoca, bu öğretmenlerimizin sorununu bir an önce çözüme kavuşturma konusunda adım atmalısınız. Hazine ve Maliye Bakanı'nın gözlerinin pırıltısı bu arkadaşları görmüyorsa, gözünü kamaştıran güneş değil bu arkadaşların yaşadığı ızdırap. Milli Eğitim Bakanlığı’na ek kadro verme konusunda elini taşın altına koy” diye seslendi.

Editör: TE Bilişim