Gazete Emek- Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) girmek isteyen öğretmen ve öğrenciler “çok kalabalık” uyarısı ile karşılaşıyor. Öğretmenlerin de sisteme girememesi sebebiyle de eğitim durdu.

Sistemdeki uyarı şöyle:

“Şu an yüz binlerce öğretmen ve öğrenci EBA’da. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsin. Bu süreçte EBA TV kanallarımız yanında. Yayın akışı için buradan bilgi alabilirsin. İstersen hazırladığımız Eğitim Takvimi’nden günün önerilerine de bakabilirsin. En kısa sürede görüşmek üzere…”

“ÇOK BÜYÜK BİR KISMININ ERİŞİMLE İLGİLİ BİR SIKINTISI OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA TV sisteminde yaşanan yoğunlukla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, “Aksaklıkların giderilmesi için çalışma yapılıyor. Çok büyük bir kısmının erişimle ilgili bir sıkıntısı olmadığını görüyoruz. Bunu EBA’daki yoğunluktan da görüyoruz” dedi.

“BU BİZİM İÇİN OLUMLU BİR HABER”

Selçuk, “EBA’dki yoğunluktan söz edeyim. Bu aslında bir taraftan da bizim için olumlu bir haber. İnanılmaz bir talep var. Özellikle yüz yüze eğitimin başladığı günlerde bu talepte sıçrama yaşandı. Bu konuda teknik arkadaşlar çalışıyor. Bu altyapı giderek daha da daha da güçlenecek. Bu talebin karşılanması için de her türlü tedbiri alıyoruz, almaya devam edeceğiz. EBA estek merkezleri yarım saat önceki sayı itibariyle 8 bin 868 oldu. Akşama kadar 9 bin olur herhalde” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim