Gazeteemek- Bir tarafta ihraç edilen, açığa alınan eğitim emekçileri bir tarafta ise yıllardır atanamayan ve atanmayı bekleyen eğitim emekçileri. Artık her gün o emekçilerden birinin hikayesini ya duyuyoruz ya da haberleştiriyoruz. İşte o haberleştireceğimiz öğretmenlerden biri de Burdur'da 2011 yılından beri mezun olduğu halde atanamayan Müzik Öğretmeni Neslihan Yılmaz.

Yılmaz 6 yıl boyunca sürekli KPSS'ye çalıştı, bütün yaşam fonksiyonlarını neredeyse minimuma indirdi ancak mevcut sistemden kaynaklı olarak bir türlü atanamadı. Yılmaz en son olarak ise artık KPSS'yi bir tarafa bıraktı ve pazarcılık işi yapan babasının yanında çalışmaya başladı. Neslihan Yılmaz, Burdur Halk Pazarı'nda babası Mehmet Yılmaz'a yardım etmeye başladı. 

Yılmaz, yaşadıklarını Cumhuriyet Gazetesi'ne anlattı.  "2011 yılında mezun oldum. O zamandan beri atanmaya çalışıyorum. Atanamadığım için pazartesi ve salı günleri pazar yerinde babama yardım ediyorum. Diğer günlerde de serada çalışıyorum. Aileme yardımcı olmaya çalışıyorum. Atanana kadar aileme yardımcı olacağım. Onlar beni okutmak için fedakarlıklar gösterdi. Ben de atanana kadar onlara yardım edeceğim" dedi. 

Öğretmen olup atanamadığını bilen müşterilerinin sürekli kendisine 'Ne oldu, var mı bir gelişme?' diye sorduklarını belirten Yılmaz, "Hatta bazıları 'atandığında bize de bilgi ver' diyorlar. Beni burada görmekten çok memnunlar ama atanıp gitmemi de istiyorlar" diye konuştu. 
 
 
 
Aynı zamanda yerel sanatçılık da yapan Yılmaz, Burdur Gölü'nün kurumasına dikkati çekmek amacıyla yapılan bir klipte şarkı söyledi. Yılmaz, "Albüm çalışmamız var. İnşallah mayıs ayının ikinci haftasında piyasada olacak. Pazardayım, tarladayım, yeri geliyor konserdeyim. Çok yönlü olmaya çalışıyorum" dedi. 

Baba Mehmet Yılmaz da "Kızım atanmış olsaydı 5 senelik öğretmen olacaktı. Çaresizlikten bizimle birlikte çiftçilik yapıyor. İnşallah bu sene ataması olur. Herkesin şansı açık olsun" dedi. 

Kaynak: Cumhuriyet 

Editör: TE Bilişim