Gazete Emek- Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi, üniversiteler için “Neredeyse fuhuş evleri” diyen Ebubekir Sofuoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘’ÜNİVERSİTELERDEKİ KARANLIĞA ALIŞMAYACAĞIZ’’

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İstanbul 6 No'lu Üniversiteler Şubesi, katıldığı bir programda üniversiteler için “neredeyse fuhuş evleri” diyen Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesi Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapıldı. Açıklamada, "Üniversitelerdeki karanlığa alışmayacağız" pankartı açılarak, "Karanlığa teslim olmayacağız" sloganı atıldı.

Sofuoğlu’nun üniversite ve kadınlara yönelik saldırılarının ilk olmadığını belirten Eğitim Sen Şube Yürütme Kurulu Üyesi Arzu Acar, Sofuoğlu’nun iktidardan destek alarak bu açıklamalarda bulunduğunu dile getirdi. Sofuoğlu’nun daha önce yaptığı konuşmaları hatırlatan Acar, “Sofuoğlu, ‘Üniversiteler neredeyse fuhuş yuvası’  diyerek, cinsiyetçi, eril ve gerici zihniyetini bir kez daha ortaya koymuştur. Sonrasında devam ederek ‘isterseniz gelin göstereyim, öğrencilerin kaldığı yurtları, apartları’ diyerek asıl olarak kadın öğrencileri hedef aldığını da belli etmiştir" dedi.

 ‘’ÜNİVERSİTELERİ YENİDEN BİLİMİN HİZMETİNE SUNACAĞIZ’’

“Üniversiteleri karanlık zihniyetlere teslim etmeyeceğiz” diyen Acar, "Sofuoğlu ve benzerleri üniversiteleri kendi karanlık zihniyetlerinin fethedilmiş kalesi olarak gördüklerini ve bu rahatlık ile konuştuklarını biliyoruz. Üniversiteleri yeniden bilimin, toplumun ve aydınlık geleceğin hizmetine sunmak için mücadeleye ve bu karanlık zihniyetinizi ifşa etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Sofuoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim