Gazete Emek- KHK ile ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ ile eşi Semih Özakça gibi KHK ile ihraç edilen ve Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın tutuklanmasının ardından açlık grevine başlayan öğretmen Esra Özakça’nın da bulunduğu “Yüksel Caddesi eylemcileri” polis tarafından gözaltına alındı.

Polis akşam saatlerinde kendisi şehir dışında bulunan Veli Saçılık’ın ve tüm ‘İşimi geri istiyorum’ eylemcilerinin evine eş zamanlı baskın yaptı. Veli Saçılık polis baskınını Twitter hesabından duyurdu.


Twitter açıklama yapan Saçılık, “Şu anda aldığım haber göre, polis evimde arama yapıyormuş. Daha önce bunu tahmin etmiştik. Esra, Acun, Nazife hocamızı da gözaltına almışlar. Şunu söylüyoruz biz: İşimizi geri istiyoruz diye başladık ve hiçbir şekilde hiçbir zalime boyun eğmedik. Bizim tek suçumuz, zalime zalim demektir ve karşısında eğmemektir” dedi.

İnsan Hakları Anıtı’nın “esir” alındığını Saçılık, Eğer Veli tutuklandıysa, Yüksel Caddesi’nde değilse herkes Veli’nin yerine orada olmalı. Çünkü o anıt bizin özgürlüğümüzü temsil etmektedir” diye konuştu.

Ankara Valiliği, Salı günü aldığı kararla Yüksel Caddesi ve çevresindeki birçok alanda her türlü yasakladığını duyurmuş ve bugün 26 kişi gözaltına alınmıştı.

Editör: TE Bilişim