gazeteemek- Olağanüstü Hal çerçevesinde çıkarılan KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen, öğretmenler Semih Özakça ile Acun Karadağ'ın geri dönmek için başlattıkları açlık grevi 26. gününde devam ediyor. Ankara'nın Yüksel Caddesi'nde başlattıkları eylem ise 145 gündür devam ediyor. 

Bugüne kadar Nuriye Gülmen 26 kez, Semih Özakça 15 kez, Acun Karadağ ise 10 kez gözaltına alındı. Eylemlerini sürdürdükleri İnsan Hakları Anıtı’nın etrafı ziyaretçilerin getirdiği çiçeklerle rengarenk donatılmış durumda. 

Özakça: Adalet arayışı için buradayız

Evrensel Gazetesi'ne konuşan Semih Özakça, “Burada işimiz ve ekmeğimiz için adalet arayışımız var. Bu nedenle açlık grevimizi bir feda olarak görüyorlar. Biz de bu yola insanlara umut olmak için çıktık. Biz işimizi, öğrencilerimizi gerçekten istiyoruz. Bu nedenle bir sonuç almak istiyoruz. Ekmeğini savunamayan hiçbir şeyini savunamaz. Ekmek insanın var olabilmesi için en asgari şeydir” dedi. 

Gülmen: Gelin bizimle dayanışma içinde olun

Nuriye Gülmen de açlık greviyle ilgili çeşitli tepkiler olduğunu ancak eleştiren veya destekleyen herkesin kendilerini ziyaret ettiğini belirterek, “Bu iktidara bir meydan okuma ve halka bir çağrı aynı zamanda. Bu çağrı karşılık buldu. Açlık grevine karşı çıkanlar ya da üzülenler oldu. Ancak buraya gelip bizlerle temas kuruyorlar. Bizim için üzülmeyin, gelin beraber birşeyler yapalım” dedi. 

Gülmen, “Herkesin yapabileceği birşey var. Biz bunu yapabiliyoruz. Herkesin yapabileceği bir şey vardır. Süreç çok kötü deyip bir şey yapamayacağınızı düşünmeyin. Bedenimiz zarar görmeden işimize dönmek istiyoruz” diye konuştu. 

(Ankara/EVRENSEL)

Editör: TE Bilişim