Gazete Emek- Sanatçı Mabel Matiz, Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) kendisi hakkındaki soruya ilişkin inceleme başlatıldığı iddialarına Twitter hesabından bu sözlerle yanıt verdi.

MABEL MATİZ SORUSUNA İNCELEME

Bianet'in haberine göre Yeni Akit, dün (3 Temmuz) yayımlanan haberinde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün açıklamalarına yer vermiş, sınavdaki Mabel Matiz sorusuyla ilgili inceleme başlatıldığını iddia etmişti.

Aygün'ün haberdeki sözleri şöyleydi:

“Kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır. 2020 YKS’nin Türkçe Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda yer alan Türkçe alanındaki ilgili sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır. Sorumlu kişiler soru hazırlama süreçlerinden çıkartılacaktır.”

Sanatçı Mabel Matiz, Aygün'ün sözleri ve inceleme iddiaları üzerine Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Selam : ) Müziğimle hayati bir sınavın sorularına konu olmak beni çok mutlu etti. Şimdi ise aynı sınav üzerinden kişisel değerlerimin konu edilmesini hayretle izliyorum. Adımın yanına coğrafi işaret logosu konmasına ramak kalmışken, sınandığım şeye bak.

“Eh, hayatın sınavları bitmez demiştim : ) Bi’ yoklama da buradan geldi.

“Yoğun destek ve sevgi mesajlarınızı içim büyüyerek okuyor ve kabul ediyorum. Bugüne dek müziğimle anlatmak istediğim şeyin ne kadar iyi anlaşıldığını yine sizin yazdıklarınızdan anlıyor ve daha da güçlü hissediyorum.

“Müziğimi yapmaya, hikayeler anlatmaya ve bu ülkenin bir parçası olmaya gönülden devam edeceğim. Bir başka sınavda görüşmek üzere…"

NE OLMUŞTU

27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen YKS’nin ilk aşaması olan TYT Türkçe bölümünde, şarkıcı Mabel Matiz’e ilişkin bir soru sorulduğu sosyal medyada gündem olmuştu.

Ancak TYT Türkçe testinde Mabel Matiz doğrudan konu alınmadı. Sadece Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısının “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” cümlesine yer verilerek, cümlede anlatılmak istenen nedir?” şeklinde bir soru soruldu.

Editör: TE Bilişim