Gazete Emek- Milli Eğitim Bakanlığı sürücü kursları ve bazı mesleki ve hizmet içi eğitim kurslarında yüz yüze eğitime başlandığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere gönderilen yazıda, özel öğretim kurumlarından çeşitli kurslar, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve mesleki eğitim merkezlerinin 4 Ocak 2021’den itibaren İçişleri Bakanlığının 30 Kasım 2020 tarihli yazısında belirtilen sokağa çıkma kısıtlamalarına uymak şartıyla yüz yüze eğitime başlayabileceği belirtildi. 

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA 15 ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK 

Özel öğretim kurslarında ise yüz yüze eğitime 15 Şubat 2021’de başlanmasının planlandığı aktarıldı. Yazıda, yüz yüze eğitime başlayacak özel öğretim kurumlarında eğitim dönemi sonunda sınav yapılacağı, sertifika veren kurslarda ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarına dikkat edileceği kaydedildi. 

Öte yandan, 5580 sayılı Kanun kapsamında faaliyette bulunan özel öğretim kurumlarından burs vermek isteyen kurumların, burs verilecek öğrenci ve kursiyerlerin tespitine yönelik sınav yapma süreleri mayıs sonuna kadar uzatıldı.

Kaynak: Dokuz8Haber 

Editör: TE Bilişim