Gazeteemek- Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) İhraç edilen Akademisyen Nuriye Gülmen ile Öğretmen Semih Özakça'nın Ankara'da başlattıkları açlık grevleri 62. gününe girdi. Gülmen ve Özakça, işlerine geri dönebilmek için açlık grevindeler. Ankara'nın Yüksel Caddesi'nde süren açlık grevlerine yüzlerce ziyaretçi de destek veriyor. 


Açık grevinde olan Nuriye Gülmen'in durumu fenalaştı ve alana gelen doktorlar tarafından muayyene edildi. Gülmen'in tansiyonun düştüğü belirtildi ve bir süre evine gönderildi.

 

Sezen Aksu, KHK ile ihraç edilen ve açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için açıklama yaptı.

Sezen Aksu, ihraç edilen internet sitesinden yaptığı açıklamada, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın 62 gündür açlık grevinde olduğuna dikkat çekti. “Gözümüzün önünde eriyip giderlerse, bu günahtan hangimiz azade kalabiliriz” diye soran Aksu, yetkililerden Gülmen ve Özakça’yı dinlemelerini istedi. Aksu’un açıklaması şöyle:

“Hayatlarından Vazgeçiyorlar"

Bu ülkenin büyük zorluklarla yetişmiş iki genç öğretmeni Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 62 gündür açlık grevindeler. Hayatlarından vazgeçiyorlar. Hiçbir fikrî ayrılığın ve fikirsel mücadelenin bedeli hayat olamaz. Kendimize ve birbirimize vereceğimiz en temel hak, yaşamak ve yaşatmak. Gözümüzün önünde eriyip giderlerse, bu günahtan hangimiz azade kalabiliriz?

Bu ülkenin yönetimine talip olmuş ve görevlendirilmiş bütün yetki sahiplerinden rica ediyorum: Lütfen bir dinleyiniz, seslerine kulak veriniz.”


Destek Ziyaretleri de sürüyor


Ankara’da, Yüksel Caddesi’nde açlık grevi yapan Gülmen ve Özakça’yı; Elektrik Mühendisleri Odası, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Şenal Sarıhan, Murat Emir, Necati Yılmaz ve Nihat Yeşil’den oluşan CHP heyeti ziyaret etti.

Ziyarette konuşsan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, “Ekmeğimizi elimizden alabilirsiniz, ama onurumuzu asla” dedi.

Açlık grevini önemli bir cesaret örneği olarak değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Ancak biz hiçbir koşulda insanların hayatını riske edecek veya sağlığını bozacak eylemlerin son bulmasını istiyoruz. Sizden ricamız sizin sağlığınıza zarar verecek bu eylemi sonlandırmanızı istiyoruz” diye konuştu.

İlkokul öğretmeni Semih Özakça, bulundukları yerde defalarca polis tarafından gözaltına alındıklarını kaydederek, “Talebimizin kabul edilmesi için somut bir adım atılmadan açlık grevimizi bitirmeyi düşünmüyoruz. Burada hakkımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Araştırma Görevlisi Nuriye Gülmen ise, “İki eğitimci olarak Ankara’nın göbeğinde açlık grevi yapmamız bizim ayıbımız değil. Çok büyük bir adaletsizlik bizim yaşadığımız. Buna alışılsın istemiyoruz. Bir KHK’da ismimizi yazacaklar, yapabilecekleri bir şey. Biz ölmek ya da zarar görmek istemiyoruz. Bize söylenecek sözler bitti” dedi. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim