Gazete Emek- Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunda Ortopedi ve Makine Bölüm hocası Öğretim Görevlisi Özer Özçelik ile öğrencileri arasında geçen konuşmanın videosu sosyal medyada yayınlandı.

Bir hafta önceki online ders sırasında bir öğrenci, “Telefondan kent sistemler nasıl işaretlenecek?” sorusunu sorunca Özçelik'ten “Telefondan girme” cevabı aldı. Öğrencinin “Çoğu kişide bilgisayar yok, onu demek istiyorum hocam” demesi üzerine de Özçelik şunları söyledi: “Asgari şartları sağlamak zorundasınız. Bilgisayarım yok, internetim yok bu sizin sorumluluğunuzda olan bir şey. Sınava ve derse girme gibi bir zorunluluğunuz yok. Telefonu olmayanlar ne yapacak? Sınav yapmayacak mı? Herkeste telefon olmak zorunda mı?”

Özelik, başka bir öğrencinin “Giremeyeceğiz o zaman sınava” sözlerinden sonra ise “Girmeyin arkadaşlar. Herkes üniversite mezunu olacak diye bir şey yok" dedi.

DERSTE ERİŞİM SORUNUNU AŞABİLMEK İÇİN DOĞU ANADOLU’DA DAĞA ÇIKAN ARKADAŞLARIMIZ VAR

Edirne Öğrenci Sendikası'ndan bir öğrenci, Öğr. Gör. Özer Özçelik'e tepki göstererek şunları söyledi: Sadece bu bölümde görmüyoruz. Farklı bölümlerden de görüyoruz. Kimi arkadaşlarımız Doğu Anadolu'da derse girmek için telefon çeksin diye veya erişim sağlansın diye dağa çıktığını biliyoruz. Hem pandemi koşulları hem çoğu aile bilgisayar almaktan zorlanırken, verilen KYK bursları da öğrencilere yetmiyor. Buna rağmen borçlar altına girerek teknik materyal elde etmeye çalışıyorlar. Bu kadar zorlanmaları ve bu kadar emek vermelerinin karşılığı 'Herkes üniversite mezunu olacak diye bir şey yok' olmamalı. Bizim ülkede buna benzer hocalar görmemek için nitelikli üniversite mezunları olmamız ve onların yerine kendimiz geçerek öğrencilere doğru şekilde rehberlik etmemiz gerekiyor. Öğrenciye ironik cevap vermek yerine öğrenci ile problem çözme aşamasının içinde olması gerekiyor. Öğretmenin süreci zorlaştırması değil kolaylaştırması gerekiyor. Böyle de davranmasını bekliyoruz.

Kaynak: Gazete Duvar

Editör: TE Bilişim