Gazete Emek- Duvar'dan Fırat Bulut'un haberine göre KYK yurdundaki koşullarla ilgili eylem yapan öğrencilere soruşturma açılarak savunmaları istendi. Soruşturma kapsamında öğrencilere “yönetim istifa” ve “susma, sustukça sıra sana gelecek” sloganları atarak yurt yönetimini küçük düşürdükleri suçlaması yöneltildi. Soruşturma sonrası öğrencilerin yurttan atılacağı iddia edildi.

6 Aralık’ta öğrenci yurduna yabancı bir erkeğin girmesi ve genç bir kadını taciz etmesi sonrası öğrenciler, can güvenlikleri olmadığı gerekçesi ile eylem yapmıştı. Öğrenciler yurt yönetiminin kendilerine “itiraz ederseniz sizi yurttan atarız “ diyerek tehdit ettiğini iddia etmiş, yetkililer ise bu iddiaları yalanlamıştı.

İL MÜDÜRÜ SORUŞTURMA İDDİASINI YALANLAMIŞTI

Tepkiler sonrası basına açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ihmalkâr personel hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen ise öğrencilere yönelik soruşturma açılacağı iddiasını yalanlamıştı.

Soruşturma ile ilgili görüşlerini almak için Danayiyen’e ulaşmaya çalıştık ancak toplantıda olduğu  gerekçesi ile telefonlarımıza cevap vermedi.

Editör: TE Bilişim