Gazete Emek- Mart ayından beri kapalı kalan okullarda yüz yüze eğitim okulöncesi ve 1’inci sınıflar için bugün başlıyor. Bu hafta 21-25 Eylül’de gerçekleştirilecek uyum programı hem okulöncesi kurumlarda hem de ilkokul birinci sınıflarda ‘bir gün yüz yüze eğitim’ şeklinde yapılacak.

Öğrencinin pandemi koşullarında okula gidip gitmemesiyle alakalı herhangi bir netlik kazandırmayan MEB, bu konuyu da velinin inisiyatifine bıraktı. Veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek. Okulöncesi eğitim kurumlarında 30’ar dakikalık beş etkinlik saati olacak şekilde bir gün, ilkokul birinci sınıflarda ise 30’ar dakikalık beş ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde bir gün üzerinden planlanacak.

Haftaya iki gün

Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında da haftada iki gün her biri 30’ar dakikalık beş ders saati yüz yüze eğitim yapılacak. Yine bu haftalarda Türkçe dersi haftada 2 gün 3’er ders saati olmak üzere 6 ders saati, matematik haftada 2 gün 1’er ders saati olmak üzere 2 ders saati, hayat bilgisi haftada 2 gün 1’er ders saati olmak üzere 2 ders saati yüz yüze eğitimle verilecek. Söz konusu derslerin yüz yüze işlenemeyen ders saatleriyle ilkokul 1’inci sınıf programındaki diğer dersler ise EBA TV ve EBA portal canlı sınıf uygulamalarıyla uzaktan eğitim sistemleriyle verilecek. Bilgisayara ve internete erişimi olmayan öğrencilerin bundan nasıl yararlanacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Kurslar da yüz yüze

Öte yandan 8 ve 12’inci sınıflar okullarda açılan destekleme ve yerleştirme kurslarında yüz yüze eğitim almaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu yılki sınavlarda öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu olacaklarını açıkladı. Selçuk’un açıklamalarına göre, ilkokulda sınav olmayacak. Ortaokullar, liseler için sınavlar okullarda yapılacak. Bu sınavlar randevulu sistemle yapılabilecek.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim