Gazete Emek-Türkiye'nin ve Dünya'nın neresinde olursanız olun Van denilince akla ilk olarak muhteşem çeşit çeşit kahvaltı kültürü gelir. Serhat'ın ve Botan'ın kahvaltı kültürü Van'da toplandı. 

Sadece Serhat ve Botan da değil Karadeniz'in, Akdeniz'in, Marmara'nın da bütün kahvaltı çeşiştleri Van'da buluştu. 

Türkiye'nin farklı kentlerinden ve İran'dan gelip Van kültürünü merak edenlerin en çok dikkatini çeken noktalardan biri Gurme Park oluyor.

Gurme Park'ın yetkililerinden Mehmet Cengiz, bölgedeki birçok önemli lezettin farklı merkezlerde bulunduğunu kendilerinin ise bu lezzetleri Van'da bir araya getirdiklerini söyledi. 

Üretimimize değer verilirse ithalata gerek kalmaz

Cengiz, "Doğal kahvaltı ürünlerinden faydalanmak isteyenler, ya farklı merkezlerde bunları bulabiliyordu ya da büyük marketlerde tatmin olmadan mecburiyetten alabiliyordu. Biz bu ürünlerin hepsini direk üreticiden Gurme Park'a topladık. Bizimle üretici arasında başka bir aracı yok. Biz yıllardır kapitalizmin sınır tanımaz tüketimine karşı üretimi hep savunduk, burada da ürettiklerimizi paylaşıyoruz. Sadece bizlerin ürettikleri değil Türkiye'nin neresinde olursa olsun üreticinin yanındayız. Şunu çok iyi biliyoruz ki eğer, üretimimize değer verilirse dışarıdan herhangi bir ürünü ithal etmeye gerek kalmayacak. 

Gurme Park'ta neler var

Burada, Van otlu peynirinin her çeşidi, Erzincan'dan tulum peyniri çeşitleri, Diyarbakır'dan cevizli sucuk çeşitleri, Akhisar ve Gemlik zeytinleri, Bursa'nın organik 47 çeşit reçeli, Mardin'in tahin helva ve kahve çeşitleri, Urfa-Antep baharat çeşitleri ve kahvaltıların ardından ağız tadı bırakan Malatya kuru kayısısı ile her çeşit kuruyemiş bulunuyor. 

Her gün, günlük süt, yoğurt ve yumurta bulunduruyoruz. 

Geleneksel ev yapımı ürünler de buada bulunuyor. Ev yapımı erişte, ev yapımı içli köftenin yanın sıra Van-Hakkari ve Şırnak arasında büyük bir rekabete neden olan otlu peynirin de her ilçeden ayrı ayrı örnekleri buraya getirdik. 

Van dışına da gönderilebiliyor

Biz burada sadece Vanlılar'a değil Van dışında bulunanlara da istemeleri durumunda özelikle otlu peynir, bal, ceviz reçeli gibi ürünleri gönderebiliyoruz.  

Editör: TE Bilişim