Gazete Emek- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2021 Yılı Bütçe Teklifi görüşmelerinde muhalefet, bir eline ‘iş’ diğer eline ‘aş’ yazarak yaşamına son veren yurttaşı gündeme getirdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, aşırı yoksulluk ve yoksulluk sorunlarının geride kaldığını iddia etti.

SELÇUK, ELİNE İŞ-AŞ YAZIP İNTİHAR EDEN YURTTAŞ HAKKINDAKİ SORULARI YANITLAMADI

Samsun’da önceki gün bir eline iş, bir eline de aş yazarak intihar eden yurttaş hakkındaki soruları yanıtlamayan Selçuk, bunun yerine, “Yoksulluk, özellikle aşırı yoksulluk, uluslararası dokümanlarda da ifade edildiği gibi artık Türkiye için sorun olmaktan kalktı. Refahı paylaşmayı ve bu süreçteki acil durumlarda vatandaşlarımızın yanında olmayı hedefleyen bir sosyal yardımı önemsiyoruz” dedi.

‘'İŞSİZLİK FONU SADECE İŞÇİNİN DEĞİL'’

İşçilerin işini kaybetmesi durumundaki tek güvencesi olan İşsizlik Sigortası Fonu da bütçe görüşmelerinde tartışmalara neden oldu. Bakan Selçuk, bu fonun sadece işçilere ait olmadığını ve sadece onlar tarafından kullanılamayacağını söyledi. Selçuk, “Aynı zamanda işverene yönelik ve istihdamı artırmak konusundaki programlar da var. Dolayısıyla yüzde 66’sı doğrudan çalışanlara, yüzde 26’sı istihdamı korumak amacıyla teşviklere, yüzde 8’i de yine istihdam bağlantılı programlara gitmekte” şeklinde konuştu.

Kaynak: İleri Haber

Editör: TE Bilişim