Gazete Emek- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AKP sempozyumunda konuştu.

Döviz kurlarındaki yükselişten etkilenen firmalar için adımlar atılacağını söyleyen Albayrak, “Bankalar ve BDDK ile birlikte kur artışından etkilenen firmalarımızı tespit ederek büyük bir dönüşümle firmalarımızı rahatlatmaya devam edeceğiz. Banka ve özel sektörümüzün sonuna kadar yanındayız. Bu süreç bize bazı eksik olduğumuz alanları da gösterdi. Bankacılık sektörümüzü çok daha güçlü bir yapıya kavuşturacağımız bir sürece doğru emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.


Döviz risklerinin azaltılması için önlem alınacağını kaydeden Albayrak, “Dövizle borçlanan firmalarımızı yönelik riskleri azaltmak için gerekli adımları atmıştık. Aksiyon planımız çerçevesinde önümüzdeki dönemde firmalarımızın döviz risklerini azaltmaya yönelik gerekli düzenlemeleri de hayata geçireceğiz” dedi.

Türk Lirası’nın güçleneceğini belirten Albayrak, “Kendi paramızla işlem yapılması için gerekli adımların atılmasını da sağlayacağız. Türk Liramızı koruyacağız ve önümüzdeki dönem göreceksiniz ki, çok net Türk Lirası’nın güçlendiğini göreceğiz. Artık dolar güvenilirliğini yitirmiştir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim