Gazete Emek- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimizi adım adım kurtardığımızı hepimiz göreceğiz' dedi.

Türkiye 2023 Zirvesi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak gerek enflasyon rakamları, gerek kur ve faiz oranları açısından kötü bir dönemin geride bırakıldığını belirtti. Bakan Albayrak, ekonominin enflasyon ve faiz prangasından kurtulacağını ve enflasyonun ekim ayından itibaren düşeceğini söyledi. 

Türkiye'yle ilgili olumsuz havanın dağılmaya başladığını belirten Albayrak, "Enflasyonla mücadelede ekim ayı rakamları, sonrasında kasım ve aralıkta aşağı yönlü rakamlarla mücadelenin karşılığını göreceğiz. Son dönemdeki spekülatif ataklarla başka bir ülke karşı karşıya kalsaydı çok büyük bir kriz yaşardı. Yapısal adımlarla desteklediğimiz bu sürecin sonunda enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimizi adım adım kurtardığımızı hepimiz göreceğiz" diye konuştu. 

Albayrak, Hal Yasası'nın çok yakın süreçte Meclis gündemine geleceğini belirtti. Bakan'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye çok güçlü bir altyapı ve hazırlık dönemi yaşıyor. Çok kısa stratejiler de belirledik, çok kısa vadede atılması gereken adımların çoğunu tamamladık. Gereken ani müdahaleleri yaptık. Hal Yasası, Meclis gündemine gelecek artık komisyonculuk tarihe karışacak. Küresel olarak operasyon olursa çok kısa stratejiler de olur.

Kritik bir ekosistem oluşturacağız. Üretici enflasyonuna karşı güçlü aksiyon adımları atılacak. Üretim ve girdi maliyetlerini düşürmek için reel sektöre destek vermeye devam edeceğiz.

Ağustos ayında yaşanılan süreç Türkiye'nin maruz kaldığı en büyük ekonomik saldırıdır. Türkiye aynı anda hem gelişmiş ülkeler nezdinde yaşanan kritik süreci hem de kendisine yönelik oluşturulan spekülatif saldırıları çok büyük bir başarı ile beklenenin çok altında bir hasarla atlattı.

Çok kısa vadede atılması gereken adımların çoğunu tamamladık. Ani müdahaleleri yaptık, yapıyoruz, gerekirse yeniden yapacağız. Artık kısa vadeli stratejilerimizin hayata geçtiğine şahit olacağız.

Üretici fiyatlarındaki artışa neden olan aksiyonlara karşı güçlü adımları atmaya devam edeceğiz. Türkiye bu spekülatif saldırıları çok daha büyük bir başarıyla, beklenenin çok daha altında bir şekilde atlatmayı başardı.

Dünyada yaşanan tüm gelişmeleri detaylı olarak takip ediyoruz, tartışıyoruz, devreye sokmamız gereken tüm adımları atıyoruz." 


Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim