Gazete Emek-Daha önce Bakanlar'ın açılışlarda çevrede bulunan insanlara fırça attıklarına defalarca tanıklık ettik ancak ilk defa bir bakan robota fırça attı. 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ‘Güvenli İnternet Günü’ programında sözünü kesen robota sinirlendi: “Robotu kim kontrol ediyorsa gereğini yapın.”


Hürriyet’ten Eray Görgülü’nün aktardığına göre, programı sunan robot, Arslan’ın konuşması sırasında sık sık araya girince Arslan, “Robotun kafası karıştı. Robotu kim kontrol ediyorsa gereğini yapın lütfen” dedi.

Bunun üzerine robot uzaktan kontrol edilerek sahneden uzaklaştırıldı.

Çinli bir firma tarafından geliştirilen robot Sanbot, Türkiye’de de satışa sunuldu. Robot Sanbot’un, üzerinde kendi yazılım platformu bulunuyor. İnsan ve nesneleri tanıyabilen robot, izleme, konuşma algılama, yüz tanıma gibi özelliklere de sahip. Sanbot’un ayrıca projeksiyondan görüntü oynatma, müzik çalıp dans etme gibi yetenekleri de bulunuyor.

İnsansı robot Sanbot, bankalar, havalimanları, alışveriş merkezleri, perakende sektörü, hastaneler, oteller, restoranlar, okullar, fuarlar, evlerde servis, karşılama ve yönlendirme, turizm, eğlence, eğitim, satış, ev hizmeti ve güvenlik amaçlı görev alıyor. Katıldığı etkinliklerde insanlarla sıcak bir diyalog da kuruyor.

Editör: TE Bilişim