Gazete Emek- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde 30’dan fazla temel tüketim maddesinde indirim yapılacağını hatırlatarak “Bu önemli adımın, diğer zincir marketler tarafından da takip edilerek fiyat etiketlerine olumlu yansımasını bekliyoruz” dedi.

 

 

Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yakın dönemde imzalanan Tahıl Koridoru anlaşmasının hububat fiyatlarında ‘düşüşe sebep olduğunu’ ifade ederek, petrol fiyatlarında da son haftalarda ‘gevşemeler yaşandığını’ belirtti.

 

Nebati, yarın Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde uygulanacak indirimi anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

 

“Gıda enflasyonuyla mücadele kapsamında, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde önemli bir adıma daha imza atıyoruz Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde 15 Ağustos Pazartesi (yarın) gününden itibaren 30’dan fazla temel tüketim maddesinde indirimli fiyat uygulamasına gidilecektir.

 

 

 

 

GELİŞMELERİ İZLEMEYİ SÜRDÜRÜYORUZ 

 

Vatandaşımızdan yana attığımız bu önemli adımın, ülkemizde faaliyet gösteren diğer zincir marketler tarafından da takip edilerek fiyat etiketlerine olumlu yansımasını bekliyor, fiyat takip sistemimizle gelişmeleri izlemeyi sürdürüyoruz.

 

 

Küresel gıda fiyatlarının geçtiğimiz Şubat ayında kırdığı rekorun ardından, düşüş trendine girerek Nisan ayında yüzde 0,8; Mayıs ayında 0,6; Haziran ayında 2,3 ve Temmuz ayındaysa yüzde 8,6 düşüş göstermesi söz konusu olmuştur. Gıda sektörümüzün tüm aktörlerinin, son dönemde kaydedilen bu olumlu gelişmeleri de dikkate alarak ‘Birlikten Berekete’ anlayışımızla hareket edeceklerine inanıyoruz. Vatandaşlarımızı gıda enflasyonuna karşı korumakta kararlıyız.”





 

Editör: TE Bilişim