Gazete Emek- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli adı verdikleri modelle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Nebati, Türkiye’nin model nedeniyle karşılaştırıldığı Çin ve Güney Kore’den farklı olduğunu, o ülkelere kıyasla altyapısının daha iyi olduğunu savundu. Nebati, yeni modelin yüksek faize dayalı sıcak para yerine, doğrudan yatırımı teşvik edici olduğunu belirterek,  “Cumhurbaşkanımızın manifestosuyla üç günde finansal istikrarı sağladık” dedi.

Hülya Avşar'dan 'simit' tartışmasına yanıt: "Sakinleştiyseniz sıra bende"

‘PROJE BANKACILIĞI ÖNE ÇIKACAK'

Bakan Nebati, Türkiye’nin ihtiyacı olan tüm enstrümanları kullanacağını söyledi. Bakan Nebati, 19 yıllık sürede iktidarın altyapı yatırımlarını tamamladığını, gelecek dönemde teknoloji yatırımları yapılacağını söyledi, “proje bankacılığının” öne çıkacağını kaydetti:

“2013’te Türk lirasının değeri yüzde 110’du. Pazartesi akşamına kadar yüzde 60’a kadar değersiz bir Türk lirası vardı. İkisi de gerçekçi değil. Türkiye’de döviz fiyatları Pazartesi akşamına kadar köpüktü. Şimdi köpük gidiyor.”

“Şu anda bireyleri doğrudan ilgilendiren bir durum yok. Dövize ihtiyacı olmayan bir ülkede biz insanları dolarize ettik. Doların artışından etkilenen bir grup, öyle bir bağırdı ki, aşağıda eko yaptı. Kuşkulu dönemi Pazartesi akşamından itibaren bitirdik.”

“Biz, bize öğretilmiş şeyleri yapmaktan vazgeçmenin zamanı geldiğine inanıyoruz” diyen  Nebati, “Yeni ekonomik model, ‘faiz artırılmalı’ diyenlere tokat gibi bir cevap oldu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Karınca 

Editör: TE Bilişim